Nieuwe containers in Opperdoes

Publicatiedatum

OPPERDOES – Wethouder Hans Tigges bezorgde maandag 30 mei de eerste container voor plastic, blik en lege pakken in de gemeente Medemblik. Meneer Jellema uit Opperdoes ontving als een van de eersten de nieuwe bak. Met de nieuwe container wordt het makkelijker om plastic, blik en pak te scheiden. 
Alle huishoudens in Medemblik met een container voor restafval en gft, ontvangen de nieuwe container aan huis voor het scheiden van plastic, blik en pak. Wethouder Tigges: “Laten we deze kans met zijn allen pakken om ons afval nog beter te scheiden. Beter scheiden betekent meer recycling van grondstoffen en dat is weer goed voor ons milieu.”
De container is grijs met een oranje deksel. HVC heeft het bedrijf Inovim ingehuurd om de containers bij de woningen aan te bieden. Tegelijkertijd wisselt HVC ook de container voor restafval om voor een nieuw exemplaar.

Inwoners van de gemeenten Opmeer, Drechterland, Stede Broec en Koggenland hebben inmiddels de container voor plastic, blik en pak gekregen. HVC haalt in deze gemeenten nu drie keer zoveel plastic, pak en blik op als voorheen met de inzameling van zakken. De ervaringen zijn er positief. Nu is gemeente Medemblik aan de beurt.

Inzameldagen
Met de komst van de plastic-container komt er een nieuw inzamelschema voor plastic, blik en pak, gft en restafval. Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.