Einde tractors door Opperdoes in zicht

Publicatiedatum

Er komt eindelijk een oplossing voor de vele trekkers die door Opperdoes rijden. De wagens zorgden de afgelopen jaren tot schade aan woningen en flinke irritaties onder de bewoners.

Maar de provincie gaat nu een naastgelegen weg doortrekken, waardoor de schade en ruzies tot het verleden moeten behoren. Het probleem ligt bij de Parallelweg even naast het dorp. Die houdt vlak daarvoor op. Daardoor moeten boeren met hun trekkers dwars door Opperdoes rijden. Volgens veel buurtbewoners rijden ze veel te hard en zitten in veel huizen daardoor de scheuren in de muur.
De spanningen liepen de afgelopen jaren behoorlijk op. Zo werden passerende boeren zelfs meerdere malen beschoten met een luchtbuks

Maar de problemen moeten binnenkort tot het verleden behoren. De provincie heeft aangekondigd de Parallelweg naast de Markerwaardweg door te trekken naar Koggenrandweg in de Wieringermeer. En dat betekent een tractorvrij Opperdoes. Wel moeten de omwonenden nog wat geduld opbrengen: in 2018 wordt pas begonnen met de wegwerkzaamheden.

Bron: Medemblikactueel